15 Φεβ 2008

ΑΛΕΞΗΣ, ΑΛΕΚΟΣ, ΑΛΕΚΑ και στο βάθος ΤΖΙΦΟΣ!

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το χρίσμα τελικά!
Μόνο που αν δεν το κατάλαβε. εξελέγη για να κάνει όλη τη λάντζα του ΣΥΡΙΖΑ. Όλη τη βρώμικη δουλειά...Να κατεβάινει στα πεζοδρομιακά πανηγύρια, να ξεσηκώνει τον κόσμο, να ¨τρώει¨ αυτός όλο το ξύλο της τριβής και της σύγκρουσης, ενώ ο Αλέκος και οι λοιποί συνοδοιπόροι να αποτελούν το σαλόνι της πολιτικής στρατηγικής του επονομαζόμενου νέου πυρήνα της αριστεράς.
Σα να λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ένας IRA σε πιο light βέβαια version (προς το παρόν). O Αλέξης θα τραγουδάει Friday on mind παρέα με τον Garry Moore και ο Αλέκος θα εκπροσωπεί το Sin Fein της νέας πολιτικής τάσης. Ήδη πήραμε ένα δείγμα της νέας δομής, με τον Αλέξη προχθές να τρώει πόρτα στον ΟΤΕ και να τα βάζει εκ του πεζοδρομίου με όλους και χθες να φιγουράρει μπροστάρης στο πανεργατικό αντάμωμα στο Σύνταγμα, ενώ ο Αλέκος δήλωσε σήμερα στη Βουλή (φυσικά) ότι η κουβέντα για το ασφαλιστικό θα πρέπει να γίνει στο μέγαρο της ΓΑΔΑ (σαλονάτος και αγέρωχος).
*************************************************************************************
Και μέσα σε όλα ήρθε και το χθεσινό γκάλοπ της MRB!
Πάσχιζε ο Κακαουνάκης να υπερασπιστεί το καημένο το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Κύρτσος μιλούσε για νέο πολιτικό σκηνικό. Ωστόσο, αυτό που κανένας δεν είπε είναι ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση σε ενδεχόμενο νέων εκλογών, έστω και με συνεργασία (προφανώς με το ΛΑΟΣ...θα κάνει την καρδιά της πέτρα!).
Ειδικότερα, αν δεχτούμε ότι το γκάλοπ επαληθεύεται πλήρως ως προς τα ποσοστά των κομμάτων, και η ΝΔ δε σχηματίσει εντολή ως πρώτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να σχηματίσουν έστω κυβέρνηση συνεργασίας. Με τον νυν εκλογικό νόμο δεν τους βγαίνουν τα κουκιά και έτσι θα πρέπει να βάλουν και άλλο κόμμα στην παρέα (δηλαδή κανένα). Αν δε, μιλήσουμε για το νέο εκλογικό νόμο, τότε αρκεί ο πρώτος...δηλαδή η ΝΔ, έστω και με οριακή πλειοψηφία εδρών!
Με άλλα λόγια, όσο και αν ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ του ΑλεξοΑλέκου ΑλαβανοΤσίπρα, θα το κάνει σε βάρος κυρίως του ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ δε χάνει πόντο από τα κεκτημένα και δε συνεργάζεται εδώ και χρόνια με κανέναν από τους δύο, ενώ το ΛΑΟΣ δεν παύει να είναι ένα πολιτικό κόμμα που ποτέ δε θα προσέγγιζαν οι κεντροαριστερές συνοδοιπορίες. Άρα...που πας ρε Καραμήτρο;;;
Εκτός.......και αν περιμένουν λίγο ακόμα μέχρι να μορφωθεί ο Οδυσσεάς Τσενάι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: