2 Φεβ 2008

ΠΕΔΙΟ.... ΜΑΧΗΣ ¨ΛΑΜΠΡΟΝ¨

Αυτοί που κόπτονται για την παγκόσμια ειρήνη, που φωνάζουν και διαμαρτύρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που θέλουν ισονομία και αξιοκρατία κ.λπ., ας μας απαντήσουν τα γεγονότα σήμερα στο κέντρο της Αθήνας!
Ας μας πουν τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι, τη στιγμή που είχε προγραμματιστεί η σημερινή εκδήλωση εθνικιστικών κινμάτων για την επέτειο των Ιμίων. Σήμερα διάλεξαν να κάνουν τα δικά τους; Σήμερα αποφάσισσαν να διαδιλώσουν ενάντια στο ρατσισμό; Δε ξέρουν ότι και μόνο η παρουσία τους θα προκαλούσε τους απέναντι;
Δε λέω...είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να υποστηρίζουν ό,τι θέλουν, τόσο αυτοί όσοι και ο αντίθετοι πόλοι τους. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να διαδηλώνουν, να τιμούν τις ιδέες τους και να μάχονται γι΄αυτές. Ξέρετε όμως που το πάω;....Σαν παράξενο μου φαίνεται, στις χαλεπές εποχές που διανύουμε, να προκαλούνται τέτοιοι τσαμπουκάδες!
Είναι τουλάχιστον επικίνδυνοι τέτοιοι συνειρμοί αλλά...δυστυχώς έτσι μας έχουν μάθει να σκεφτόμαστε όλοι αυτοί που τόσα χρόνια κρατούν τις τύχες μας.
Οι χρυσαυγίτες ξέρουμε ότι έχουν ακραίες πεποιθήσεις, αλλά τόσα χρόνια που θυμάμαι δεν μπορώ να φέρω στη μνήμη μου μαζικά επεισόδια και τσαμπουκάδες από την πλευρά τους, σαν κι αυτά που είδαμε πέρσι στον Άγνωστο Στρατιώτη ή το ΄85 με το συγχωρεμένο τον Καλτεζά.
Δεν τους υποστηρίζω και ξέρω πολύ καλά ότι εάν προκληθούν θα απαντήσουν.
Ωστόσο, όταν υπάρχουν επεισόδια στην Αθήνα, οι μόνιμοι πρωταγωνιστές είναι άτομα από τους αντιεξουσιαστικούς χώρους, αναρχικοί κ.λπ. Αυτοί είναι που βρίσκονται πάντοτε στη δίνη τέτοιων γεγονότων...πιθανότατα όταν χρειάζεται(;!) να γίνονται! (ο νοών νοείτω!)
Σε κάθε πάντως περίπτωση τη νύφη την πληρώνει ο υπόλοιπος κόσμος, που πάει στη δουλειά του, στα ψώνια του ή στη βόλτα του και δε γνωρίζει εάν θα γυρίσει σπίτι του ή εάν η περιουσία του θα λεηλατηθεί ή καταστραφεί από τους γνωστούς αγνώστους!
Όσο για την Αστυνομία.....εάν κάτσει απλός θεατής θα κατηγορηθεί για αδράνεια και ανυπαρξία.....εάν επέμβει, έχουμε δύο τινά:
1. επεμβαίνει δυναμικά, οπότε θα γίνουν συλλήψεις, θα πέσουν φάπες, γκλοπιές και δακρυγόνα.....εδώ θα κατηγορηθεί για κοινωνική αναλγησία, για ύπαρξη παρακρατικών μηχανών μέσα στους κόλπους της, για ρατσισμό και άλλα πολλά εμπριμέ!!
2. επεμβαίνει διακριτικά, όποτε έχουμε ισχυρούς κλοιούς, ηλεκτρονική παρακολούθηση κ.λπ......εδώ θα κατηγορηθεί για προκλητική παρουσία, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και επίσης άλλα πολλά εμπριμέ.
Ποιοι θα την κατηγορήσουν; Τα ΜΜΕ σε κάθε περίπτωση και στην περίπτωση (2) οι γνωστοί άγνωστοι διά των ασκούφωτων εκπροσώπων τους (ενίοτε με σάλι, σανδάλι και λιγδέ χωρίστρα Τζων Λένον ή με αχτένιστο, ατημέλητο μαλλί και μούσι, πιθανότατα λόγω πρόσφατου βγαλσίματος του κράνους). Επίσης μπορεί να παρέμβει και κανένας Αλαβάνος ή Τσίπρας (γιατί άραγε;)...
Ύστερα από όλα αυτά βγάλτε τα συπεράσματά σας για το τι μπορεί να γίνει στο μέλλον γύρω από αυτά τα θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: