4 Δεκ 2007

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ

Τι θα γίνει τελικά με αυτούς τους δόλιους τους συμβασιούχους;;
Πόσο ακόμα θα πρέπει να περιμένουν;

Αλήθεια...όσο θα περιμένουν έχουν ρωτήσει οι αρμόδιοι πως κυλάει η ζωή τους;
Τους έχουν ρωτήσει για τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους;
Έχουν ρωτήσει εάν μπορούν οι γυναίκες συμβασιούχοι να πάρουν άδεια εγκυμοσύνης ή κανονική άδεια, όπως οι υπόλοιποι;
Τους έχουν ρωτήσει ποιά είναι τα μισθολογικά δεδομένα τους;

Και τα λέω όλα αυτά διότι η πλειονότητα των συμβασιούχων είναι ασφαλισμένοι στο ΤΕΒΕ ως ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά παρέχουν υπηρεσίες σε βάση εξαρτημένης εργασίας, η οποία διέπεται από άλλες διατάξεις. Το αποτέλεσμα;;.....
Μία γυναίκα συμβασιούχος δεν έχει δικαίωμα άδειας εγκυμοσύνης, αφού το ΤΕΒΕ εύλογα δεν προβλέπει τέτοιες άδειες από ελεύθερους επαγγελματίες. Έτσι, το αν θα γεννήσει στο μαιευτήριο ή στη δουλειά της είναι στη διακριτική ευχέρεια των προϊσταμένων της.
Εξάλλου, ένας ελεύθερος επαγγελματίας δεν παίρνει κανονική άδεια από κανέναν. Έτσι, οι συμβασιούχοι δε δικαιούται επισήμως να ζητήσουν κανονικές άδειες. Το αν παίρνουν κάποιες ημέρες off πάλι εξαρτάται από την τακτική των προϊσταμένων τους...εάν είναι, βέβαια, καλά παιδιά!!!

ΔΗΛΑΔΗ>>>>ΜΠΑΧΑΛΟ!!!

Όσο για τις απολαβές τους...!!!Αρκεί να σας πω ότι οι πυρκαγιές του καλοκαιριού έπαιξαν ντόμινο με τα κονδύλια για τους συμβασιούχους, αφού οι αποζημιώσεις των πυροπλήκτων οδήγησαν σε καθυστερήσεις στις πληρωμές...των συμβασιούχων για περισσότερο από δύο ή και τρεις μήνες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ζούμε σε ένα μπάχαλο και κανείς δεν λεει τι θα γίνουν αυτοί οι ανθρωποι. Οταν θέλουν ψήφους μας θυμούνται θα έρθει η ώρα τους!!