14 Δεκ 2007

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ (συνέχεια)...ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!

Μία φίλη μου έστειλε e-mail όταν διάβασε το περασμένο σχόλιο για αυτή τη γενιά των κατατρεγμένων εργαζόμενων.
Μου λέει, λοιπόν, ότι όχι μόνο δεν υπάρχουν ισότιμες εργασιακές συνθήκες αλλά για να πάρεις μία μέρα άδεια θα πρέπει προηγουμένως να δουλέψεις για δύο. Και τούτο διότι κοντά στους φιλότιμους συμβασιούχους υπάρχουν και οι αργόσχολοι μόνιμοι, οι οποίοι βολεύονται από τη φιλοτιμία των επί συμβάσει και φορτώνουν στον κόκκορα τις εργασιακές υποχρεώσεις τους, ¨μεταβιβάζοντάς τες¨ στους τελευταίους.

Και οι συμβασιούχοι καλή μου φίλη τι να κάνουν; Να στηλώσουν τα πόδια; Αν το κάνουν θα ανανεωθεί η σύμβασή τους ή θα τρέχουν στον ΟΑΕΔ; Να ήξεραν τουλάχιστον τις προθέσεις των εργοδοτικών φορέων τους και της κυβέρνησης, να πω ότι θα είχαν μία διέξοδο-ένα μπούσουλα στους σχεδιασμούς τους. ΤΩΡΑ ΤΙ; ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

Η κυβέρνηση θα έπρεπε την επομένη των εκλογών του Σεπτεμβρίου να τελειώσει το θέμα των συμβασιούχων μία και καλή. Να βγει ο πρωθυπουργός και να πει ότι οι έχοντες τυλάχιστον 24 μήνες υπηρεσία επί συμβάσει σε επίπεδο παγίων και διαρκών αναγκών μπορούν δικαιωματικά να μονιμοποιηθούν. Ούτε ΑΣΕΠ ούτε τίποτα από αυτά. Εξάλλου, όπως τους βάζανε τόσα χρόνια όλοι τους για να πάρουν ψήφους έτσι να τους παγιώσουν. Δε φταίνε οι συμβασιούχοι για το καθεστώς εργασίας τους! Οι κυβερνήσεις δημιούργησαν αυτό το τοπίο και αυτές πρέπει να δίνουν λύσεις.

Αφήστε λοιπόν κατά μέρους τα πολλά λόγια και δώστε τους δικαίωμα στην εξασφαλισμένη απασχόληση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: