6 Δεκ 2007

O FERRER και οι άλλοι



Ο δόν Λορένθο εξελίσσεται στο πρόσωπο της χρονιάς στο ποδόσφαιρο!

Πολλοί είναι οι φίλοι του και άλλοι τόσοι οι πολέμιοί του. Μιλάμε για έναν προπονητή που έχει καταφέρει μέσα σε ενάμισυ χρόνο να δημιουργήσει πανδαιμόνιο ποδοσφαιρικών τάσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.


Η λέξη rotation ήταν γνωστή μόνο από το Championship Manager μέχρι που ήρθε ο Ισπανός και την έκανε πράξη στην ΑΕΚ. Δε φοβήθηκε να χρησιμοποιήσει νέα παιδιά, να ξεκουράζει ¨αναντικατάστατους-ενδεκαδάτους¨ ποδοσφαιριστές, να χρησιμοποιεί με χαρακτηριστική άνεση παίκτες τύπου Χετεμάι και Κονέ ως βασικούς απέναντι σε ομάδες όπως η Μίλαν και να παίρνει αποτελέσματα από το πουθενά, όπως προχθές στο Κλ. Βικελίδης. Ταυτόχρονα, έχει και δύο τρεις βεντέτες τύπου Ριβάλντο, που πίνουν νερό στο όνομά του, ακόμα και αν μένουν στον πάγκο ή εκτός 18άδας.


Και να που εμφανίστηκε και ο σερ Τάκης να κάνει τα ίδια. Μέχρι και Μενδρινό και Παπαδόπουλο χρησιμοποίησε στο Champions' League και η Θύρα 7 και ο Αλέφαντος δεν έβγαλαν άχνα. Βέβαια ο Λεμονής ενδεχομένως να μην μπορεί να κάνει και αλλιώς αφού το καλοκαίρι έμεινε με 14 ποδοσφαιριστές όλους και όλους, με τον Ίβιτς να προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα λίγες ημέρες πριν την εκπνοή του transfer window. Ωστόσο, οι γάβροι δεν έχουν βγει να πεταξούν κορνέδες ύστερα από κάτι στραβές, τύπου Διαγόρα.


Ο Πεσέιρο είναι ένα αίνιγμα στο rotation. Στο ντέρμπυ με την ΑΕΚ άλλαξε την ομάδα κατά τα 7/11 και μας καθάρισε σαν αυγό. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη με Λάρισα και Ξάνθη. Έτσι, οι βαζελουά βλέπουν ότι από τη συνταγή λείπει κάτι που προφανώς το έχει ο Φερέρ και όχι ο Πεσέιρο. Ειδικά με αυτόν τον Μάντζιο....τι να πει κανείς; Θα του δημιουργήσει και ψυχολογικά προβλήματα με τα σκοτσέζικα ντους που του κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: