16 Δεκ 2007

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΟΤΣΙΑ

Αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας είχαν ποτέ βρεθεί σε θέση εξουσιαζόμενου!

Και το ερώτημα προκύπτει εύλογα από τη στιγμή που υπάρχουν πολλά παραδείγματα πολιτικών, πνευματικών, θρησκευτικών κ.λπ. ηγετών που δρούσαν λες και ήταν μόνοι τους στη γη! Μετά από αυτούς...το χάος!

Όταν ξεχνάς ποιος είσαι και από που βαστάει η σκούφια σου δεν μπορείς να διευθύνεις ούτε περίπτερο. Όταν ξεχνάς τα μπινελίκια που έριχνες στους ανωτέρους σου και τώρα που είσαι στη θέση τους κάνεις ακριβώς τα ίδια, σημαίνει ότι είσαι κομπλεξικός.

Όταν θέλεις να ηγείσαι στην κοινωνία, στη δουλειά σου, στους υφισταμένους σου, οφείλεις να είσαι πρώτος στη μάχη και να προστατεύεις αυτούς που σε ανέδειξαν. Οφείλεις να είσαι ακριβοδίκαιος, άμεμπτος και παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Αν δεν μπορείς να είσαι όλα αυτά, κάτσε σπίτι σου, βολέψου στον καναπέ και παρακολούθησε πως γίνεται αυτό από άλλους ικανότερους. Δεν είναι κακό!! Εξάλλου, δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Δεν είναι κακό να μην είσαι ικανός να ηγείσαι! Μπορεί να είσαι καλύτερος σε κάτι άλλο! Ασχολήσου λοιπόν με αυτό και κάνε χώρο γιατί δε μας παίρνει ο χρόνος!

Βλέπουμε πολιτικούς ¨με στοφά τζακάτου¨ που δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους, οι οποίοι ξαφνικά βρέθηκαν στην κορυφή και το παίζουν τιμητές του κοινού καλού.
Βλέπουμε ιερείς, που τιμήθηκαν με αυτό το αξίωμα, και φροντίζουν να το λερώνουν με τις πάσης φύσεως ακολασίες τους, ενώ προορίζονταν να διδάξουν στον κόσμο την αγάπη, την καλοσύνη και την τιμιότητα.
Βλέπουμε δημοσιογράφους (4η εξουσία) να γίνονται εισαγγελείς και βαποράκια συμφερόντων, ΄παραβλέποντας ότι ο ρόλος τους είναι άλλος....πιο σημαντικός!
Βλέπουμε τέλος την εξουσία και το χρήμα να ρέει άφθονο σε όλους αυτούς τους δήθεν, την ώρα που ο υπόλοιπος κόσμος ιδρώνει να τα βγάλει πέρα.

Και αν ποτέ ο έχων εξουσία συναντήσει κανέναν εξουσιαζόμενο, τον χτυπάει φιλικά στην πλάτη, του λέει πόσο εκτιμά τη βοήθεια του (ο ζητιάνος!!) και του υπόσχεται λύσεις....τις οποίες ξεχνάει μόλις στρίψει τη γωνία. Και γιατί να τις θυμηθεί;;; Ποιος τον ελέγχει αν τις ξέχασε;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: