12 Σεπ 2007

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Λίγες ώρες έμειναν ακόμη για το άνοιγμα της κάλπης. Μίας κάλπης που, μετά από λίγες ώρες, δε θα δείξει απλώς το νικητή των εκλογών. Θα δείξει το πως σκέφτονται σήμερα οι Έλληνες.
Για μένα η συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση είναι το πρώτο σοβαρό, μεταπολιτευτικό τεστ νοοτροπίας του εκλογικού σώματος αυτής της χώρας.
Το δείγμα γραφής των προηγουμένων εκλογικών αναμετρήσεων έδειχνε πως οι Έλληνες ψήφιζαν με βάση το προσωπικό τους συμφέρον, εφόσον αυτό ήταν αρρηκτά συνδεδεμένο με τις κατά περίπτωση προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων.
Αυτή τη φορά όμως, καλούμαστε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να βάλουμε το κοινό καλό πάνω από το μικροπεριβάλλον μας. Να δούμε τα πράγματα με πιο ευρεία έννοια. Να ψηφίσουμε για την Ελλάδα και όχι για το διορισμό μας, το ρουσφέτι μας, το χρηματιστήριο ή οτιδήποτε άλλο μας αφορά εντελώς προσωπικά.
Ακούγεται ενδεχομένως ρομαντικό. Κι όμως, πιστεύω πως είναι πέρα για πέρα ρεαλιστικό. Να βοηθήσουμε τη χώρα μας για να μας βοηθήσει και αυτή. Για το λόγο αυτό, ας μην πειραματιστούμε με την ψήφο μας. Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση και πολιτική συνέχεια. Η απερχόμενη κυβέρνηση προσπάθησε σε όλους τους τομείς. Υπήρξε βούληση και θέληση. Γίνανε λάθη, υπήρξαν ελλείψεις, προέκυψαν φαινόμενα που δυσκόλεψαν το δρόμο της. Αυτό όμως που θεωρώ πως κανένας δε μπορεί να την κατηγορήσει είναι για αδιαφορία και έλλειψη ευθυκρισίας. Δεν κουκούλωσε, δεν κορόϊδεψε. Εξάλλου, δεν υποκρύπττεται πάντοτε πολιτική απάτη πίσω από οτιδήποτε υπεσχημένο αλλά μη ολοκληρωμένο ή μη πραγματοποιημένο.
Ξέρω πως όποιος διαβάσει αυτές τις γραμμές, ενδεχομένως να έχει αντιρρήσεις. Αν όμως προσπαθήσει να δει τα πράγματα από την οπτική γωνία που ανέφερα, ίσως δικαιολογήσει, τουλάχιστον, τη θέση μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: