26 Σεπ 2007

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ;

Τελικά ο Καραμανλής ήξερε τι έκανε με τις εκλογές!
Οι 152 που εξελέγησαν και η θεωρητικώς ισχνή πλειοψηφία της ΝΔ φαίνεται πως λειτουργούν ευεργετικά για τη συνέχεια του πολιτικού βίου.
Μαθαίνω πως τα κεφάλια πέφτουν το ένα μετά το άλλο στα υπουργεία και τους δημόσιους οργανισμούς, με το νέο αίμα να αναζητά την καταξίωση του μέσα από συνεχή και αποτελεσματική δουλειά.
Εξάλλου, όπως με πληροφόρησαν πριν από λίγες ημέρες, ο Καραμανλής, δυσαρεστημένος και από υπουργούς που διατήρησε στα πόστα τους, τούς έθεσε προ των ευθυνών τους για σημαντικές καθυστερήσεις που υπήρξαν στον προγραμματισμό της προηγούμενης κυβέρνησης, απαιτώντας την άμεση τακτοποίηση διαφόρων θεμάτων που απασχολούν την κοινή γνώμη (π.χ. συμβασιούχοι, ιδιωτικοποίησεις κ.λπ). Στα πλαίσια αυτά είναι υπό εξέλιξη ριζικές αλλαγές κυβερνητικών παραγόντων, με τους επικεφαλείς τους να επωμίζονται πλέον αποκλειστικά το πολιτικό κόστος τυχόν λανθασμένων επιλογών, που θα θέσουν το κυβερνητικό έργο υπό αμφισβήτηση.
Και όλα αυτά σε μία απίστευτα ευνοϊκή συγκυρία, αφού το ΠΑΣΟΚ. ¨δημιούργημα¨ και αυτό του Καραμανλή, μαστίζεται χωρίς έλεος από κρίση ταυτότητας και υπαρξιακής αναζήτησης ύστερα από το αποτέλεσμα των εκλογών. Και όταν λέω δημιούργημα του Καραμανλή εννοώ ότι ο άνθρωπος ήξερε ότι η προκύρηξη εκλογών ισοδυναμούσε με την υπέρ του παγιοποίηση του πολιτικού σκηνικού και με την ταφόπλακα στην όποια ελπίδα να ξανακυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον με τη μορφή που έχει μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: