18 Σεπ 2007

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ!

Ο λαός μίλησε με καρδιά και συναίσθημα!
Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν αναμενόμενο αλλά ο τρόπος έκβασης είναι αυτός που δίνει το στίγμα.
Είχα πει από την Κυριακή τα ξημερώματα ότι εκτός από τις προβλέψεις που αναφέρονταν στο www.apomesa.info , θα έχουμε επιπλέον ένα θρίλερ, ένα χαστούκι και ένα ξενέρωμα. Και εξηγούμαι:

ΘΡΙΛΕΡ:
Η εκλογή του ίδιου του Αλαβάνου. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε σκληρό πόκερ με τις περιφέρειες που διάλεξε να πολιτευθεί. Στις μεν Σέρρες, όπου η ψήφος στο κόμμα του φάνταζε εξ αρχής πρωταπριλιάτικο ανέκδοτο, στο δε Ηράκλειο, όπου η πόλωση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν άφηνε ποτέ περιθώρια σε μικρό κόμμα να βγάλει βουλευτή. Τελικά γύρω στις 5:30 το πρωΐ, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε.... σύριζα στη Βουλή.

ΧΑΣΤΟΥΚΙ:
Αυτό ανήκει στο ΠΑΣΟΚ.
Μάθαινα ότι τις τελευταίες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης, η μόνη ¨ανησυχία¨ της ΝΔ ήταν οι δυνητικοί ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ. Δε μάθαινα όμως τίποτα ανάλογο και για το ΠΑΣΟΚ, που κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου. Η προεκλογική πολιτική που ακολούθησε όλο το προηγούμενο διάστημα, έμοιαζε με το κακομαθημένο παιδάκι, που αν χαλάσει το παιχνίδι του είναι εκ προοιμίου σίγουρο ότι η μαμά του θα του πάρει καινούργιο. Το ΠΑΣΟΚ νόμισε ότι ο Έλληνας είναι χαχόλος και μπορεί ακόμα να χάφτει τις αερολογίες του αρχηγού του. Παράλληλα, νόμισε ότι οι ¨πλάτες¨ του παρελθόντος θα του κάνουν πάλι το χατήρι και θα το ανεβάσουν στην εξουσία έτσι...με τη φανέλα! 38% λοιπόν και πολύ είναι...Σκέτος πυρετός!!!

ΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ:
Η εκλογή του ΛΑΟΣ.
Όχι γιατί μπήκε στη Βουλή απλώς, αλλά και για τα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στα έδρανα. Πέρασε ο πολιτικός χαβαλές στη Βουλή. Φοβάμαι πως θα έχουμε σκηνές απείρου κάλλους. Να μην ξεχάσουν τα γάντια του μποξ!!

Όσο για τον Καραμανλή...; Τι να πω περισσότερο από τον τίτλο της επικεφαλίδας! Ο άνθρωπος είναι μία ομάδα μόνος του.
Πήρε το σκαλπ του ΠΑΣΟΚ μόνο και μόνο επειδή επιτέλους υπάρχει κάποιος που δε μασάει τη γλώσσα του. Αυτό όμως πολλαπλασιάζει τις ευθύνες, τόσο του ιδίου όσο και της ΝΔ απέναντι στον κόσμο. Με προσοχή, και όχι απαραίτητα πάντοτε με συναίνεση, να προχωρήσει μπροστά και να αλλάξει τα κακώς κείμενα. Δεν πρέπει να κολώσει πουθενά και να μην κάνει τα χατήρια κανενός κατεστημένου. Αυτό, ο κόσμος θα του το αναγνωρίσει.!

Δεν υπάρχουν σχόλια: