3 Οκτ 2007

Ο ΠΑΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Άνετη η σημερινή νίκη του ΠΑΟ επί της Αρτμέντια με 3-0. Η ομάδα του Πεσέιρο δεν υπερέβαλε εαυτόν (δε χρειαζόταν άλλωστε) και εξασφάλισε την πρόκριση στους ομίλους του UEFA με χαρακτηριστική άνεση. Ίσως η πιο έυκολη πρόκριση Ελληνικής ομάδας τα τελευταία χρόνια.
Εκτός αυτού συνεχίστηκε η συγκομιδή των πόντων για τη χώρα μας, πράγμα ιδιαιτέρως σημαντικό για τα επόμενα έτη.

Οι υπόλοιποι δοκιμάζονται από αύριο, με τον Ολυμπιακό να δίνει δύσκολο αγώνα με τη Βέρντερ στη Βρέμη, την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει σε ένα... πλαστικό γήπεδο τη Ζάλτσμπουργκ του υπερόπτη Τραπατόνι, τη Λάρισα να καλείται να υπερασπιστεί τη μεγάλη νίκη της επί της...Μαυροκάψας (Blackburn) στο γήπεδο όπου ο προπονητής της Γιώργος Δώνης δεν πέρασε ποτέ απαρατήρητος ως παίκτης του Αγγλικού συλλόγου, τον Πανιώνιο να έχει μάλλον εύκολο έργο κόντρα στη Σοσσό στη Ν. Σμύρνη και τον Άρη να δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα κόντρα στη Θαραγόθα (έτσι διαβάζεται) ύστερα από το φτωχό πλην τίμιο 1-0 του πρώτου αγώνα.

Θεωρώ ότι στο UEFA, με εξαίρεση τον Άρη οι υπόλοιποι δε θα αντιμετωπίσουν το φάσμα του αποκλεισμού. Τα σκορς των πρώτων αγώνων είναι από αυτά που μπορούν να κρατηθούν. Ωστόσο, δεν πρέπει καμία ομάδα να κλειστεί για να περιμένει τη λήξη, παίζοντας ξυλίκι και ξελεφτερίες.
Η ΑΕΚ έχει σοβαρή ομάδα, έχει στην τσέπη της, άνετο σκορ πρώτου αγώνα και απέναντί της μία Ζάλτσμπουργκ με προβλήματα και απουσίες. Το μόνο μελανό σημείο είναι ο πλαστικός χλοοτάπητας του Πράτερ, λες και στην Αυστρία παίζουν σε γήπεδα 5χ5 σαν αυτά του Αγίου Κοσμά.
Ο Πανιώνιος έχει έναν προπονητή που έχει μοντάρει ένα πολύ καλό σύνολο, δείχνει σοβαρός και περισσότερο από ποτέ έμπειρος για τέτοιους αγώνες.
Η Λάρισα έχει τον ενθουσιασμό της νίκης του πρώτου αγώνα, αρκεί αυτό να μη γυρίσει μπούμερανγκ στις προσδοκίες της. Οι ανατροπές είναι εύκολες σε τέτοιες καταστάσεις, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που το ...σουζέ αλογάκι δεν έχει αρκετούς παίκτες με ιδιαίτερες ευρωπαϊκές εμπειρίες.
Ο Άρης πάει στην ουσία για τζάκποτ. Και ξέρετε κάτι; Δε φοβάμαι τόσο τους παίκτες όσο τον προπονητή. Ο Ντουσκάκος είναι καλός για να μοντάρει ομάδες από το μηδέν και να βουλώνει τρύπες στα αποδυτήρια. Δεν είναι όμως ο προπονητής του ¨κάτι παραπάνω¨. Για αυτό και δεν έκανε το κάτι παραπάνω σε καμία ομάδα από αυτές που κοουτσάρισε τα προηγούμενα χρόνια. Ο Άρης παίζει ένα ντέρμπι...και στα ντέρμπι ο Ντούσαν παθαίνει μπλακάουτ. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Τέλος, την ίδια ευχή έχω και για τον ΟΣΦΠ! Ο σερ Τάκης πρέπει να ποντάρει στη θεά τύχη αν θέλει να πετύχει αποτέλεσμα. Αυτή η ομάδα των εκατομμυρίων εξακολουθεί να κρέμεται από τα πόδια του γερο-Τζόρτζεβιτς και από τη μέρα του Νικοπολίδη. Αν αυτοί οι δύο δεν τραβήξουν, δεν τους σώνει τίποτα..... ακόμα και αν ο Λούα Λούα παίξει σε δύο (λόγω ονόματος) θέσεις ταυτόχρονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: