23 Οκτ 2007

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!

Διαβάζω και ακούω για τις μαθητικές παρελάσεις….Οι τιμητές της δημοκρατίας και των ελεύθερων ιδεών έδωσαν και πάλι το ραντεβού τους, όπως κάθε χρόνο, και άρχισαν την πολεμική εναντίον των παρελάσεων και άλλων συναφών…¨εθνικιστικών παραληρημάτων¨!

Αλλά δε φταίνε αυτοί….! Αυτοί είναι απλώς βαποράκια μιας και καλά διεθνιστικής τάσης, πνιγμένης στη θολοκουλτούρα και στο ιδεολογικό μπορδούκλωμα των καιρών μας. Ενός, δηλαδή, μίγματος αόριστων κοινωνικών και πολιτισμικών αρχών που ντε και καλά προσπαθεί να επιβληθεί σε όλο τον κόσμο στο όνομα της παγκοσμιοποίησης. Να μην έχουμε, δηλαδή, όρια, να μην έχουμε ιστορία, να μην έχουμε αυτοδιάθεση, να μην έχουμε κληρονομιά και να μην ξέρουμε ούτε την καταγωγή μας ούτε την ιστορία μας. Και όλα αυτά για την εξυπηρέτηση των πολυποίκιλων συμφερόντων μίας μικρής ομάδας παγκοσμίου βεληνεκούς, που επιδιώκει να ελέγχει τον κόσμο με κάθε τρόπο. Και έτσι, αμολάνε τα βαποράκια στη Γένοβα, τα αμολάνε στη Θεσσαλονίκη και όπου αλλού ορίζει το πρόγραμμά τους.

Τι πάει να πει να μην γίνονται παρελάσεις;
Δηλαδή, να αποκαθηλώσουμε ένα θεσμό που έχει ως σκοπό την απόδοση τιμών στους ήρωες του ’21 ή του ’40; Να τους γράψουμε, δηλαδή, στα αποτέτοια μας και να ξεχάσουμε ότι άνθρωποι σαν κι εμάς θυσιάστηκαν, έχασαν σπίτια, έχασαν οικογένειες, έχασαν τη ζωή τους, για να μπορούμε εμείς σήμερα να….απολαμβάνουμε τον καφέ μας στο Κολωνάκι, να πηγαίνουμε τις εκδρομές μας, να έχουμε τις περιουσίες και τις δουλειές μας και να ξέρουμε γενικά και ειδικά που ανήκουμε και ποιος είναι ο τόπος μας; Να μην τους τιμήσουμε επειδή προσπάθησαν να μην καταντήσουμε Κούρδοι ή Παλαιστίνιοι; Να μην τους τιμήσουμε επειδή δε θέλησαν να παραδώσουν ούτε πόντο από τη γη των προγόνων μας, που σήμερα είναι δική μας και ορίζουμε σε αυτή τη ζωή μας;

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!
Μόνο αυτό μου βγαίνει ως συναίσθημα, ύστερα από κάτι τέτοιες ψευτοδημοκρατικές τοποθετήσεις.
Ξυπνήστε ¨τιμητές¨! Σας εκμεταλλεύονται και γίνεστε ρόμπες…. και μάλιστα ξεκούμπτωτες!
Εάν δε θέλετε να παρελάσετε εσείς ή τα παιδία σας, απλά μην το κάνετε. Είναι δικαίωμά σας, το οποίο, σημειωτέον, για κακή σας τύχη σας το έδωσαν αυτοί που εσείς σήμερα απαξιώνετε δια των απόψεων και των πράξεών σας!!
Όχι όμως να επιβάλλετε ή να προσπαθείτε να επιβάλλετε την άποψή σας. Αυτός είναι ο πραγματικός φασισμός! Εσείς είστε οι φασίστες και όχι αυτοί που θέλουν να τιμήσουν την ιστορία του τόπου μας!!

Και ξέρετε κάτι….δε χρειαζόμαστε Καρατζαφέρη για να τα θυμίζουμε όλα αυτά! Χρειαζόμαστε απλώς φιλότιμο (…αμιγώς ελληνική λέξη)!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: