1 Οκτ 2007

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΒΑΡΚΑΡΗ;

Κιθαρίστας ή ντράμερ;
Αυτή η ερώτηση ταλανίζει το ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες εβδομάδες και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής πεμπτουσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο...κιθαρίστας:
Γιώργος....Με λένε Γιώργο και ποτέ δεν τραγουδάω. Ο άνθρωπος που εν μία νυκτί έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του, αν και φαινόταν από καιρό ότι είχε χάσει και το...τόπι. Είναι τραγικό να κουβαλάς το όνομα και την πολιτική κληρονομιά του ίδιου του πατέρα σου και συνάμα να μη μπορείς να κάνεις κάτι για να διατηρήσεις την αίγλη τους. Και δεν μπορείς γιατί απλά....ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ! Take it or leave it George! Και τώρα ποντάρεις στο συναισθηματισμό της εκλογικής βάσης του Κινήματος, που ακούει Παπανδρέου και βουρκώνει, προκειμένου να επιβιώσεις πολιτικά. Ο Γ.Α.Π. έχει μείνει μόνο με τα γκάλοπ υπέρ του, αφού ακόμα και οι παραδοσιακοί πολιτικοί φίλοι του σιγά σιγά τον εγκαταλείπουν....Γι΄αυτό, τον βλέπω να ακολουθεί το δρόμο του μοναχικού τροβαδούρου, τραγουδώντας για περασμένες αγάπες και μεγαλεία

Ο..... ντράμερ:
Ευάγγελος....Ο μοναδικός άνθρωπος στη σύγχρονη πολιτική σκηνή που μπορεί επί ώρες να μιλάει και να αναλύει την αξία...της σιωπής (μεγάλε Χάρρυ Κλύνν!). Μέγας πολιτικός ογκόλιθος στο χώρο της κεντροδεξιοαριστερής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ, χαρισματικός λογοπλάστης και υπέρμετρα φιλόδοξος. Έτσι τον κόβω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό! Το θέμα όμως είναι ότι ο Ε.Β. διεκδικεί την αρχηγία απλά και μόνο για να την έχει. Αμφιβάλλω εάν είναι σε θέση να ξέρει τι θα την κάνει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εφόσον εκλεγεί θα εκφωνήσει έναν απίστευτο πανηγυρικό και θα τρελάνει εννοιολογικά ακόμα και τον Τζάρτζανο.

Και μέσα σε όλα αυτά οι εκλέκτορες....Οι άμοιροι! Τι να πρωτοδιαλέξουν;
Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ούτε έχει πάγκο κύριοι! Είναι σαν την ΑΕΚ των πέτρινων χρόνων της δεκαετίας του '80, που προσπαθούσε να πάρει πρωτάθλημα με τον Πατίκα σέντερ φορ και στον πάγκο είχε από παλτά μέχρι ρετάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: