22 Οκτ 2007

ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΤΛΟΥ;


Η ΑΕΚ μας είχε συνηθίσει χρόνια τώρα να κλοτσά την καρδάρα με το γάλα στις πιο κρίσιμες στιγμές στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, η παρουσία του Φερέρ τείνει να διαμορφώσει νέα ήθη και έθιμα στο Δικέφαλο.

Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση του Ντέμη Νικολαΐδη και των συνεργατών του αποδεικνύεται χρόνο με το χρόνο ως η πιο σωστή και διαφανής διοίκηση των τελευταίων δεκαετιών........


Θυμάμαι την πρώτη μου συνάντηση με τον Ντέμη στο τιμόνι της ΑΕΚ, πριν από 1,5 περίπου χρόνο. Μου είχε κάνει εντύπωση ότι δεν έβλεπε την ΑΕΚ ως μαγαζί προβολής και διαφήμισης. Δεν την έβλεπε ως επικοινωνιακό αποκούμπι ή δούρειο ίππο ασυλίας από έκνομες πράξεις, όπως μερικοί μερικοί.

Μου είχε πει πως ¨.....εμένα με ενδιαφέρει να έρχεσαι στο γήπεδο για να περνάς καλά, όχι όμως να αποτελεί η ΑΕΚ τη βασική σου προτεραιότητα..." Ο άνθρωπος είχε εξαρχής καταλάβει ότι το μαγαζί αυτό δε θέλει να θρέφει αρούγκαλους, αρρωστημένους οπαδούς, που εξαρτούν την κοινωνική τους ένταξη από μία πέτρα πεταμένη στο κεφάλι ενός επόπτη, ή από τη συμμετοχή τους σε οργανωμένα ντου στα αποδυτήρια...!

Θέλει ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα και το ποδόσφαιρο, που έχουν άποψη, αλλά που δεν εκφράζονται ακραία. Στα πλαίσια αυτά έστησε και το προφίλ της διοίκησης:

Μία παρέα φίλων, που δεν αποτελούν ποτέ πρωτοσέλιδα και δεν προκαλούν καθοιονδήποτε τρόπο την κοινή γνώμη, με μόρφωση και μεράκι για την ομάδα. Μία παρέα που δεν ενδιαφέρεται να μαγειρέψει νούμερα και να ωραιοποιεί καταστάσεις, που δεν κοροϊδεύει τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία, που φροντίζει να ενημερώνει τακτικά τον κόσμο κάνοντάς τον συμμέτοχο στην προσπάθεια.

Με τέτοιο μυαλό γίνονται και σωστές επιλογές! Όπως αυτή του Φερέρ!!

Μεγάλο όνομα στην προπονητική, μεγάλες διακρίσεις, μεγάλα οράματα τον έφεραν στην ΑΕΚ και μέρα με τη μέρα διακαιώνει απόλυτα τη διοίκηση. Και μαζί με αυτήν δικαιώνονται και οι παίκτες. Σωστές επιλογές, σωστοί χαρακτήρες, σωστή καθοδήγηση και να τα επιθυμητά αποτελέσματα. Κανένα παράπονο, καμία παραφωνία, πολλή υποκίνηση και άμιλλα και μέχρι στιγμής 11-0 τέρματα, 3χ5=15 βαθμοί και έπεται συνέχεια.

Φέτος η ΑΕΚ έχει όλες τις προϋποθέσεις! Και μία ακόμα, πολύ σημαντική....Είναι ξανά οικογένεια ύστερα από πολλά χρόνια....Τα λαμόγια είναι παρελθόν! Και σε αυτές τις περιπτώσεις έχει αποδείξει ότι όσο πιο δέμενοι είναι όλοι στους κόλπους της, τόσο πιο μεγάλη η επιτυχία!!




Δεν υπάρχουν σχόλια: